De prijswinnende Cardprotector is de meest minimale en veilige portemonnee. Dankzij het gepatenteerde mechanisme geeft met één simpele beweging toegang tot je kaarten: klaar voor gebruik.
Met het juiste ontwerp en de juiste engineering kunnen producten lokaal worden gemaakt en een leven lang meegaan.
De cradle to gate impact van deze wallet, inclusief verpakking, hebben wij vertaald in de uitstoot van broeikasgassen, watergebruik en energiegebruik. Kijk op onze sustainability pagina voor meer informatie over hoe wij verantwoordelijkheid nemen voor onze impact op de planeet.
Om papier te besparen hebben we een online gebruiksaanwijzing voor onze producten gemaakt.
Hoeveel kaarten passen in de Secrid wallets? In de aluminium Cardprotector passen maximaal zes kaarten, afhankelijk van de dikte van de kaarten. Indien het aantal kaarten met ‘embossing’ (verdikte letters) toeneemt, zal het maximum aantal kaarten dat in de Cardprotector past mogelijk afnemen. Het mechanisme functioneert ook met één kaart, dus je hoeft de Cardprotector niet geheel met kaarten te vullen.
De aluminium Cardprotector beschermt je kaarten tegen buigen, breken en ongewenste RFID- en NFC-communicatie.
Bij deze praktijken, die ook wel bekend staan als digitaal zakkenrollen, worden je kaarten geactiveerd, gelezen of gekopieerd vanaf een afstand. Criminelen kunnen op deze manier persoonlijke gegevens stelen door RFID-lezers te gebruiken, zonder ooit je portemonnee aan te raken. De frequenties van deze lezers kan niet door aluminium heen, wat ervoor zorgt dat de Cardprotector werkt als een firewall tegen dit ongeautoriseerde uitlezen en kopiëren van data.
Radio-Frequency IDentification (RFID) en Near Field Communication (NFC) zijn vormen van contactloze communicatie. Een chip en een antenne maken het mogelijk kaarten op afstand te activeren en uit te lezen. Het voordeel hiervan is gemak: je hoeft je kaart niet meer uit je portemonnee te halen om te betalen of in te checken. Betalen wordt eenvoudiger en sneller. Dit brengt echter ook risico’s met zich mee, omdat criminelen onbeschermde kaarten op afstand kunnen activeren en zo ongemerkt je geld of identiteitsgegevens kunnen stelen. De Cardprotector is het hart van onze wallets en beschermt tegen deze risico’s omdat de radiogolven niet door de aluminium behuizing heen dringen. Dit is getest door TNO, een onafhankelijke Europese organisatie die de veiligheid van producten test.
RFID is decennia oud en een voorloper van NFC. Een RFID-kaart heeft in tegenstelling tot een NFC-kaart meestal geen geheugen, maar is als het ware een draadloze barcode die slechts het eigen serienummer zendt. NFC is slimmer en kan kleine hoeveelheden data opslaan. Zo slaat een ov-chipkaart op waar en wanneer deze is ingecheckt en kan de conducteur deze data zonder internetverbinding uitlezen van de kaart.
Zowel RFID en NFC kennen twee vormen: actief en passief. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de energiebron. Actieve vormen van RFID en NFC worden gevoed met stroom en kunnen op deze manier uit zichzelf draadloos communiceren. De passieve vormt kent geen stroombron en communiceert alleen wanneer een externe lezer deze activeert. Dit is de reden waarom moderne kaarten niet met een batterij zijn uitgerust. Van de buitenkant is vaak niet te herkennen om welke communicatievorm het precies gaat. Het onderscheid kan echter wel worden gemaakt door te kijken naar de toepassing.
Passief (geen voeding) | Actief (eigen voeding) | |
---|---|---|
RFID (serienummer) | Toegangskaarten | Tracking chips |
NFC (data) | Bankkaarten, ov-kaarten | Smartphones |
Veel ov-kaarten, toegangskaarten en de nieuwste bankpassen creditcards zijn voorzien van een RFID of NFC-tag. Deze kaarten zijn te herkennen aan één van de volgende logo’s:
RFID-lezers kunnen een kaart vanaf een meter afstand scannen. Wanneer RFID- / NFC-kaarten zich volledig in de Cardprotector bevinden is de draadloze communicatie geblokkeerd en zijn de kaarten volledig beschermd. In gebruik, wanneer de kaarten enkele centimeters zijn uitgeschoven, is het draadloze signaal zwak, maar sterk genoeg voor communicatie over een kleine afstand. Op deze manier blijft je privacy het best beschermd.
De Cardprotector, gemaakt van geanodiseerd aluminium, kunststof en roestvast staal, is ongevoelig voor water. Je kunt de Cardprotector reinigen met een zachte doek, zeep en afspoelen met warm water. Zout zeewater kan de materialen echter wel aantasten. Zorg daarom dat na contact met zeewater de Cardprotector goed wordt afgespoeld met zoet water. Laat het mechanisme na het afspoelen drogen voor gebruik.
Alle Secrid producten hebben standaard twee jaar garantie en als je jouw product registreert op register.secrid.com krijg je nog eens een derde jaar extra garantie. Als je vragen hebt over ons garantiebeleid, stuur dan een e-mail naar info@secrid.com.
Wij gebruiken cookies om onze website en uw ervaring te verbeteren. U kunt meer lezen over hoe wij cookies gebruiken in ons privacybeleid.