sustanability header

Secrid is
een B Corp

Wij geloven dat een merk pas echt succesvol is, wanneer dat succes met anderen wordt gedeeld.

B wat?! B Corp staat voor Benefit Corporations; een wereldwijde beweging van bedrijven die het beste presteren op het gebied van sociaal- en milieuverantwoord ondernemen. We zijn trots dat Secrid nu ook een B Corp is. Dit is voor ons geen eindstation, maar een mijlpaal op de weg die we al sinds onze start bewandelen.

B Corporations zijn bedrijven die business gebruiken als een force for good’. Daar waar te veel bedrijven enkel streven naar het maken van zoveel mogelijk winst ten koste van alles, kijken B Corporations primair naar de gevolgen voor mens, natuur en planeet.

Wij geloven dat een merk pas echt succesvol is, wanneer dat succes met anderen wordt gedeeld. Voor ons wordt succes niet uitgedrukt in winst, maar in het succesvol verspreiden van onze missie: het inzicht dat verandering begint in je broekzak. Met een klein object streven wij naar impact op grote schaal, door anderen te laten zien dat zij de kracht hebben om de wereld te veranderen. Vele rimpelingen worden een golf.

Met een klein object streven wij naar impact op grote schaal.

Onze zorg voor het milieu

Een juiste balans tussen mens, dier en milieu is in onze ogen essentieel. Om deze reden hebben we bijvoorbeeld in 2009, geheel tegen de trend in, onze productieketen juist in Nederland opgezet. Samen met onze leveranciers, waaronder sociale werkbedrijven, hebben wij onze eigen productieprocessen ontwikkeld, waardoor wij op een schone en verantwoorde manier kunnen concurreren met Chinese fabrieken. Ons laten certificeren als B Corp was een logisch vervolg.

Dit is echter een momentopname, een succesvol ijkpunt voor ons bedrijf. We weten waar we nu staan en stippelen onze weg uit naar een duurzame en sociale toekomst waarin we een nog betere balans tussen mens en planeet bewerkstelligen.