Sustainability

Onze bescheiden contributie aan de industriële evolutie

Het is tijd om het onder ogen te zien. Sinds de start van de industriële revolutie is onze consumptie van goederen exponentieel gegroeid. Vandaag de dag zijn we omringt door meer spullen om ons heen dan ooit tevoren. Te veel spullen. Hoewel we nu allemaal een hogere levensstandaard genieten dan voor de industriële revolutie, gaat ons exploderende consumptiegedrag ten koste van het gene waar we zo afhankelijk van zijn, de aarde.

De tijd voor verandering is nu. Meer dan ooit moeten weer op zoek naar een gezonde balans met onze planeet en de manier waarop wij producten maken. In plaats van meer en meer producten te maken die steeds minder lang meegaan, zullen we moeten focussen op het maken van minder maar duurzaam geproduceerde producten die beter worden generatie na generatie. Daarbij is de focus op een lange levensduur noodzakelijk. Alleen op deze manier kunnen wij het tij nog keren en zullen wij in staat zijn om de industriële revolutie om te zetten in industriële evolutie.

Onze kijk op de industriële evolutie Lees meer

Supply Chain

Het goede willen doen, betekent niet alleen goede producten ontwerpen maar ook een goede productie van die producten. Van grondstoffen tot eindproduct, de supply chain is de plek waar producten tot leven komen. Naast onze focus op het ontwerpen van producten die lang mee kunnen gaan, proberen wij die producten ook zo lokaal mogelijk te produceren.

Lokaal produceren

Alle producten van Secrid zijn 100% gemaakt in Europa, maar voornamelijk in Nederland, waar 85% van onze producenten en leveranciers zich bevinden. Hieronder vallen ook de sociale werkplaatsen waar onze producten met passie en liefde worden geassembleerd.

Het is onze ambitie om afstanden in onze supply chain zo kort mogelijk te houden. In ons beleid rondom lokaal produceren spreken wij dan ook onze voorkeur uit voor leveranciers die het dichtst bij onze assemblage locaties zitten, zolang zij de kwaliteit en ambacht kunnen leveren die hoort bij het maken van producten die zo lang mogelijk mee kunnen gaan. Dit leidt ertoe dat sommige onderdelen in Nederland worden geproduceerd en andere in bijvoorbeeld Italië, maar altijd binnen Europa.

Door zo lokaal mogelijk te produceren kunnen wij transportafstanden kort houden, wat ons in staat stelt om de impact op het milieu te minimaliseren. Tevens kunnen wij hierdoor de kwaliteit van onze producten goed waarborgen, levert dit een efficiënte samenwerking op met onze partners en kunnen wij lokale ondernemingen blijven steunen.

Onze leveranciers

De beste resultaten behaal je samen. Samen met onze leveranciers zorgen wij ervoor dat onze producten worden gemaakt op een maatschappelijk verantwoorde manier die aandacht heeft voor mens, dier en milieu. Om hier duidelijke afspraken over te maken hebben we een gedragscode opgesteld die door onze partners in de productieketen is ondertekend.

Bekijk de complete lijst van onze leveranciers Download PDFVind hier het Code of Conduct Download PDF

Product Care & Repair

Zorgen dat producten lang mee kunnen gaan eindigt niet op het moment dat ze in de winkels liggen. Naast dat producten zo ontworpen moeten worden dat zij lang mee kunnen gaan, moeten zij ook eenvoudig onderhouden en indien nodig gerepareerd kunnen worden. Door je producten te repareren in plaats van te vervangen verkleinen wij samen onze impact op onze planeet, aangezien de vraag naar nieuwe producten wordt verlaagd en de hoeveelheid afval wordt gereduceerd.

Secrid Repair Points

Kom langs bij een van de onderstaande locaties om het binnenwerk van je wallet te repareren.

André Ruijs Lederwaren

Passage Molenpoort 36A
6511 HW Nijmegen

Brabants Lederwarenhuis

Frederik Hendriklaan 237
2582 CC Den Haag

De Bijenkorf Amsterdam

Dam 1
1012 JS Amsterdam

De Bijenkorf Amstelveen

Galerij 152
1181 ZS Amstelveen

De Bijenkorf Den Haag

Wagenstraat 32
2512 AX Den Haag

De Bijenkorf Eindhoven

Piazza 1
5611 AE Eindhoven

De Bijenkorf Maastricht

Achter het Vleeshuis 26
6211 GS Maastricht

De Bijenkorf Rotterdam

Coolsingel 105
3012 AG Rotterdam

De Bijenkorf Utrecht

Sint Jacobsstraat 1a
3511 BR Utrecht

De Duif Mannenmode

Wooldstraat 10
7101 NP Winterswijk

KKEC - Kunst, Kaarten En Cadeaus

Beurstraveerse 186
3012 AT Rotterdam

KKEC Leidschendam B.V.

Liguster 21
2262 CL Leidschendam

Pasveer Lederwarenhuis

Hoofdstraat 43
7941 AB Meppel

Secrid Brandstore

Meent 2
3011 JJ Rotterdam

Travelbags Almelo

Grotestraat 114
7607 CW Almelo

Travelbags Hardenberg

Fortuinstraat 7
7772 BM Hardenberg

Travelbags Zwolle

Oude Vismarkt 32
8011 TB Zwolle

Van Os Alphen a/d Rijn

Aarhof 51
2406 BT Alphen a/d Rijn

Van Os Hilversum

Hilvertshof 16
1211 ER Hilversum

Van Os Leiden

Haarlemmerstraat 85-87
2312 GH Leiden

Van Os Rotterdam

Coolsingel 82
3011 AE Rotterdam

Van Os Utrecht

Catharijnepassage 10
3511 WG Utrecht

Van Os Zoetermeer

Driekant 209
2711 HG Zoetermeer

Undine Lederwaren

Herenstraat 113
2271 CD Voorburg

Mocht je niet in staat zijn om een Secrid Repair Point te bezoeken of is er meer te repareren dan het binnenwerk, neem dan contact op met onze Customer Care zodat wij jou op een andere manier kunnen helpen.

Milieu

Bedrijven spelen een belangrijke rol bij het veranderen van de industrie om zo de wereld beetje bij beetje mooier te maken. Daarom vinden wij het niet meer dan logisch dat wij onze verantwoordelijkheid nemen voor de impact die wij hebben op de wereld. Om deze verantwoordelijkheid te kunnen nemen moeten we eerst goed begrijpen waar die impact precies zit.

We zijn al enkele jaren bezig met het uitvoeren van impactberekeningen om zo de milieuvoetafdruk van ons bedrijf, onze supply chain en onze producten inzichtelijk te maken. Aan de hand van deze informatie hebben wij vervolgens een plan ontwikkeld om onze verantwoordelijkheid voor de impact op de aarde te kunnen nemen. Dit plan is gebaseerd op de principes van voorkomen, meten, compenseren en verminderen.

1. Voorkomen

Door middel van onze ontwerpfilosofie, sourcing en lokale productie zijn we in staat om onze impact te beperken nog voordat de impact ontstaat.

2. Meten

We meten de ecologische impact van onze producten van begin- tot eindpunt, dat wil zeggen vanaf de winning van de grondstoffen tot het moment dat de producten klaar zijn om naar klanten te worden verzonden.

3. Compenseren

We nemen onze verantwoordelijkheid voor de impact van onze producten door de CO₂-voetafdruk te compenseren in samenwerking met FairClimateFund. Op deze manier compenseren we uitstoot die (nog) niet kan worden geëlimineerd.

4. Reduceren

We gebruiken de lessen die we van onze impact hebben geleerd om een effectieve strategie te creëren om onze impact te verminderen.

Voetafdruk

We hebben de ecologische voetafdruk van onze producten berekend en vinden het belangrijk om daar transparant over te zijn. Dankzij onze samenwerking met Ecochain zijn we in staat om onze impact te meten in 18 verschillende impactcategorieën voor al onze producten. Om dit begrijpelijker te maken tonen we de impact in drie categorieën: kooldioxide, watergebruik en energiegebruik.

Broeikasgasuitstoot

[in kg CO₂-eq]

Watergebruik

[in liters]

Energiegebruik

[in kWh]

Deze impactcategorieën tonen aan hoeveel broeikasgas er wordt uitgestoten en hoeveel water en energie er wordt gebruikt voor de productie van 1 Secrid product, inclusief verpakking (van grondstofwinning tot opslag).

CO₂-compensatie

Sinds de start van Secrid in 2009 tot en met 2019 hebben wij als bedrijf 11.938 ton aan broeikasgassen uitgestoten. Deze uitstoot is over scope 1,2, en 3 verdeeld.Scope 1: Directe Emissies (bijvoorbeeld: gasverbruik op kantoor)
Scope 2: Indirecte Emissies uit Energie (bijvoorbeeld: ingekochte elektriciteit)
Scope 3: Indirecte Emissies (bijvoorbeeld: uitstoot van leveranciers)

De productie van broeikasgassen moet wereldwijd radicaal omlaag. Secrid gebruikt daarom in haar kantoor volledig groene stroom, dat is nog maar een begin. Momenteel zijn wij nog niet in staat om alle productieprocessen volledig uitstootvrij te maken.

Daarom compenseren wij al onze CO₂ productie volledig in samenwerking met het FairClimateFund. Dit doen wij niet alleen voor onze uitstoot in de supply chain maar ook voor ons kantoor, inclusief onze reizen met de auto en vliegtuigen.

Dit doen wij met terugwerkende kracht, voor al onze uitstoot sinds de start in 2009. Wij zijn dus begonnen met compenseren voor de CO2 die wij sinds 2009 hebben uitgestoten.

Lees meer over onze herbebossingsproject in samenwerking met FairClimateFund Lees meer