green friday 2022

You decide where
your money goes

Er zijn veel mensen met zoveel ideeën, met zoveel ideeën hoe we een groenere wereld kunnen creëren, een gezondere wereld.

Het is een zaterdag in oktober. Een zomerse na-zon wisselt de uren af met herfstachtige regen. In ons hoofdkantoor in Den Haag vindt een creatief lab plaats: een dag waarop een groep jonge creatieve talenten samen aan één kunstwerk werken.

Midden in het kantoor vormt een cirkel waarin Elten Kiene, Swendeline Ersilia, Rosanne Hustinx, Jermaine Berkhoudt en Jasper Spobeck samen in gesprek gaan over het thema van de dag: ‘A better world starts in your pocket’. Creativiteit, vrije gesprekken, inspirerende woorden en talent in verschillende disciplines vullen de ruimte. Geïnspireerd door Secrids missie creëert de groep die dag een kunstwerk, een video die verandering inspireert en aanzet tot bewustzijn. Want welke rol kan jij spelen?


green friday 2022
green friday 2022

Dit was ook het uitgangspunt van Swendeline dat leidde tot dit gedicht:


Imagine

If you could create the world in a way that you would like,

would you believe me If I would say you could?

That somewhere between
growing concrete
and the urge for green

between fast space quantity
and honoring all humanity

there’s a difference.

That with some courage
there is space.


  • secrid green friday 2022

  • secrid green friday 2022
  • secrid green friday 2022
Secrid gelooft in de kracht van evolutie en in het bouwen van duurzame relaties.

Op die dag in oktober gaven de creatieven elkaar vleugels en kwam alles samen. Met de woorden van Swendeline, de illustraties van Rosanne en het geluid van Jermaine en de video edits van Jasper hopen we jullie mee te kunnen nemen in hun inspiratie. In hun talenten en in de waarde van inspirerende woorden op weg naar verandering. Want creativiteit is de drijfveer voor verandering.

Secrid gelooft in de kracht van evolutie en in het bouwen van duurzame relaties. Dit passen we toe op onze producten, op onze productie, op onze manier van werken én daarom zetten we dit jaar onze samenwerking met spoken word kunstenaar Elten Kiene voort.


  • secrid green friday 2022

  • secrid green friday 2022
  • secrid green friday 2022
Zijn enthousiasme en aanstekelijke creativiteit hielp ons bij het opzetten van dit creatieve lab.

Vorig jaar, rondom de dag die Green Friday wordt genoemd, vroegen we Elten om de juiste woorden te vinden om te inspireren. Te inspireren om mooiere keuzes te maken, het rustiger aan te doen en betere producten te kiezen. Hij schreef het gedicht 'Het geldt voor ons allemaal' een reis door zijn eigen dilemma's.

"voor verandering
moeten we anders durven handelen
en misschien beter
voor onszelf te definiëren
wat de waarde is
van succes"

Dit jaar was Elten opnieuw betrokken. Zijn enthousiasme en aanstekelijke creativiteit hielp ons bij het opzetten van dit creatieve lab; gehost door Secrid, begeleid door Elten. Hij gaf een workshop aan de makers en begeleidde hen in het samenbrengen van hun verschillende disciplines.

De woorden van Elten waren toen van toepassing, maar gelden vandaag de dag nog steeds. Luister 'Het geldt voor ons allemaal' hier.

green friday 2022

Een niet-commerciële dag in de Brandstore

Samen met gelijkgestemde merken zeggen we ja tegen Green Friday – FREITAG, MUD Jeans, RÆBURN, ASKET, flamingos life, Soeder, Oy and Brompton – en grijpen we de gelegenheid aan om met verschillende acties en initiatieven te pleiten voor eerlijke en duurzame consumptie.

Op 25 november nodigen we je uit in onze Secrid Brandstore Rotterdam voor een niet-commerciële dag. Een dag waarop we de tijd nemen voor een gesprek over een betere wereld, over wat wij kunnen doen en hoe we elkaar kunnen inspireren.

“You decide” inspireert ons als merk en als mens en we willen deze dag aangrijpen om dit persoonlijk door te kunnen geven via onze eigen Brandstore. Daarom hebben we twee quotes van Swendeline uit “You decide” uitgelicht in een design, gratis te graveren op een Secrid Cardprotecor. Zodat jij deze boodschap elke dag bij je kunt dragen en zo een kleine verandering teweegbrengt in het grotere geheel door anderen te inspireren. 

Wees welkom in onze Secrid Brandstore Meent 2 Rotterdam.


secrid green friday 2022

Swendeline Ersilia is een poëzieschrijver en spoken word artiest.


Elten Kiene is een bekroond spoken word artist, presentator en workshopdocent.


Jermaine Berkhoudt is een presentator, programmeur, spoken word artist en geluidsontwerper bij zijn bedrijf EetieEet.


Rosanne Hustinx is een illustrator en verhalenverteller die mensen aanmoedigt om de kleine dingen op te merken en te waarderen. Dwalen door de straten van de stad en de rust van de natuur inspireert haar dromerige en precieze werk.

Jasper Spobeck is een regisseur, video content creator en editor, motion graphic designer en instructeur op Skillshare.