How to use your Secrid in 4 steps
Description - How to use your Secrid in 4 steps

How to use your Secrid in 4 steps
Description - How to use your Secrid in 4 steps

Registreer je Secrid wallet

Registreer je Secrid wallet voor een derde jaar garantie plus een certificaat van echtheid. Daarmee help je ons ook met het tegengaan van illegale kopieën.

+1
echtheids
certificaat

Onze producten

    • In de aluminium Cardprotector passen maximaal zes kaarten, afhankelijk van de dikte van de kaarten. Indien het aantal kaarten met ‘embossing’ (verdikte letters) toeneemt, zal het maximum aantal kaarten dat in de Cardprotector past mogelijk afnemen. Het mechanisme functioneert ook met één kaart, dus je hoeft de Cardprotector niet geheel met kaarten te vullen.

       

      De Cardprotector is onze meest minimalistische wallet. Als uitbreiding kan een losse Moneyband of Slide worden toegevoegd. Ideaal voor een aantal extra kaarten, bonnetje of visitekaartjes. De Cardprotector is ook het hart van onze leren collectie. Deze wallets hebben ruimte voor vier tot zes kaarten in de aluminium behuizing en genoeg plek voor bankbiljetten, bonnetjes, visitekaartjes en minder gebruikte kaarten in het leer. De Miniwallet en Twinwallet hebben in het leer ruimte voor minimaal vier extra kaarten. Het leer van de Slimwallet is ruimer gesneden waardoor deze ruimte biedt voor ongeveer zes extra kaarten. Van de Cardprotector tot de Twinwallet: er is voor bijna iedereen een passende, compacte oplossing.

    • De Cardprotector is gemaakt voor plastic kaarten met het standaard creditcardformaat. De Cardprotector is niet geschikt voor papieren kaarten zoals visitekaartjes, omdat deze het mechanisme kunnen laten vastlopen. De Moneyband, Cardslide, Miniwallet, Slimwallet en Twinwallet bieden naast de Cardprotector wel opbergruimte voor papieren kaarten, bankbiljetten en bonnetjes.

    • Ondanks het compacte formaat, past er verrassend veel in onze wallets. De vraag die ons vaak wordt gesteld is hoe bankbiljetten in de Moneyflap van onze leren wallets passen. Hier is echter geen eenduidig antwoord op te geven. Elke wallet wordt namelijk persoonlijk door gebruik. Dat geldt ook voor het opbergen van bankbiljetten.


      Er zijn twee manieren die wij aanbevelen. De eerste mogelijkheid is de bankbiljetten horizontaal naar beneden te schuiven. Op deze manier hoeft het geld niet te worden gevouwen. Een andere manier is om de Moneyflap open te klappen en de bankbiljetten er verticaal op te plaatsen. Na het terugvouwen van de Moneyflap worden de bankbiljetten netjes gevouwen en veilig opgeborgen.


      An illustrated image to show two different ways to use bank notes inside a Secrid miniwallet

    • De aluminium Cardprotector beschermt je kaarten tegen buigen, breken en ongewenste RFID- en NFC-communicatie.

    • Bij deze praktijken, die ook wel bekend staan als digitaal zakkenrollen, worden je kaarten geactiveerd, gelezen of gekopieerd vanaf een afstand. Criminelen kunnen op deze manier persoonlijke gegevens stelen door RFID-lezers te gebruiken, zonder ooit je portemonnee aan te raken. De frequenties van deze lezers kunnen niet door aluminium heen, wat ervoor zorgt dat de Cardprotector werkt als een firewall tegen dit ongeoorloofde uitlezen en kopiëren van data.

    • Radio-Frequency IDentification (RFID) en Near Field Communication (NFC) zijn vormen van contactloze communicatie. Een chip en een antenne maken het mogelijk kaarten op afstand te activeren en uit te lezen. Het voordeel hiervan is gemak: je hoeft je kaart niet meer uit je portemonnee te halen om te betalen of in te checken. Betalen wordt hierdoor eenvoudiger en sneller. Dit brengt echter ook risico’s met zich mee, omdat criminelen onbeschermde kaarten op afstand kunnen activeren en zo ongemerkt je geld of identiteitsgegevens kunnen stelen. De Cardprotector is het hart van onze wallets en beschermt tegen deze risico’s, omdat de radiogolven niet door de aluminium behuizing heen kunnen. Dit is getest door TNO, een onafhankelijke Europese organisatie die de veiligheid van producten test.

       

      RFID is decennia oud en een voorloper van NFC. Een RFID-kaart heeft in tegenstelling tot een NFC-kaart meestal geen geheugen, maar is als het ware een draadloze barcode die slechts het eigen serienummer zendt. NFC is slimmer en kan kleine hoeveelheden data opslaan. Zo slaat een ov-chipkaart op waar en wanneer deze is ingecheckt en kan de conducteur deze data zonder internetverbinding uitlezen van de kaart.

       

      Zowel RFID en NFC kennen twee vormen: actief en passief. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de energiebron. Actieve vormen van RFID en NFC worden gevoed met stroom en kunnen op deze manier uit zichzelf draadloos communiceren. De passieve vormt kent geen stroombron en communiceert alleen wanneer een externe lezer deze activeert. Dit is de reden waarom moderne kaarten niet met een batterij zijn uitgerust. Van de buitenkant is vaak niet te herkennen om welke communicatievorm het precies gaat. Het onderscheid kan echter wel worden gemaakt door te kijken naar de toepassing.

      Passief (geen voeding)Actief (eigen voeding)
      RFID (serienummer)ToegangskaartenTracking chips
      NFC (data)Bankkaarten, ov-kaartenSmartphones
    • Veel ov-kaarten, toegangskaarten en de nieuwste bankpassen creditcards zijn voorzien van een RFID of NFC-tag. Deze kaarten zijn te herkennen aan één van de volgende logo’s:

      RFD Icons

    • RFID-lezers kunnen een kaart vanaf een meter afstand scannen. Wanneer RFID- / NFC-kaarten zich volledig in de Cardprotector bevinden is de draadloze communicatie geblokkeerd en zijn de kaarten volledig beschermd. In gebruik, wanneer de kaarten enkele centimeters zijn uitgeschoven, is het draadloze signaal zwak, maar sterk genoeg voor communicatie over een kleine afstand. Op deze manier blijft je privacy het best beschermd.

    • Secrid wallets bieden evenveel bescherming tegen magneetvelden als traditionele portemonnees. De mate van bescherming kan niet in een getal of percentage worden uitgedrukt, omdat er geen normen voor de meetmethode bestaan. De beste bescherming tegen magneten blijft afstand.

       

      Magneetstrips op kaarten kunnen kapotgaan door magneten. Dit is afhankelijk van de sterkte van de magneet en de duur van de blootstelling. Zo kan langdurige blootstelling aan een zwakke magneetsluiting van een tas nadeliger zijn dan een korte blootstelling aan een sterke magneet.

       

      Hoeveel schade een magneet kan doen, hangt ook af van het type kaart. Zo zijn er HiCo- (High Coercivity) en LoCo-kaarten (Low Coercivity) die zich onderscheiden door de eigenschappen van de magnetische strip. LoCo-kaarten kunnen met een lagere veldsterkte worden geschreven. Als gevolg hiervan kunnen sterke magnetische velden leiden tot het verwijderen en/of veranderen van de gegevens. Denk hierbij aan de klassieke muziekcassettes van vroeger. Een moderne toepassing van een LoCo-kaart is bijvoorbeeld een parkeerkaart, hotelkaart of giftcard. HiCo-kaarten, zoals ouderwetse betaalkaarten, zijn beter bestand tegen invloeden van buitenaf, maar blijven gevoelig voor magneten.

       

      Van het swipen, via het insteken naar contactloos betalen. Door de jaren heen zijn kaarten verrijkt met een chip en een antenne die het gebruik ervan slimmer en gemakkelijker hebben gemaakt. Het ontwikkelen van een internationale standaard blijft echter moeilijk, waardoor deze moderne kaarten vooralsnog beschikken over de ouderwetse magnetische strip. Moderne kaarten worden niet significant beschadigd door in aanraking te komen met magnetische velden, omdat deze slechts invloed hebben op de magnetische strip.

      Kan worden beschadigd door magnetenKan worden geactiveerd door hackersSecrid wallets bieden extra bescherming
      MagneetstripJaNee
      ChipNeeNee
      RFID / NFC antenneNeeJaJa
    • De Cardprotector, gemaakt van geanodiseerd aluminium, kunststof en roestvast staal, is ongevoelig voor water. Je kunt de Cardprotector reinigen met een zachte doek, zeep en afspoelen met warm water. Zout zeewater kan de materialen echter wel aantasten. Zorg daarom dat na contact met zeewater de Cardprotector goed wordt afgespoeld met zoet water. Laat het mechanisme na het afspoelen drogen voor gebruik.

    • Secrid wallets hebben weinig onderhoud nodig. Het onderhouden van het leer is ondermeer afhankelijk van het leertype. Voor meer informatie hierover kun je terecht op onze leerpagina.

    • Sinds de lancering van de Cardprotector in 2009 heeft ons succes veel bedrijven geïnspireerd. Ondanks onze patenten hebben we voortdurend te maken met copycats. Hoewel we onze uiterste best doen deze bedrijven te stoppen blijft dat een tijdrovende en lastige taak. We realiseren ons dat het niet altijd eenvoudig is te achterhalen of je in het bezit bent van een origineel Secrid product. Om de echtheid van je aankoop te controleren kun je je product online registreren met het unieke serienummer aan de binnenkant van de Cardprotector. Naast een certificaat van echtheid ontvang je een derde jaar garantie.

       

      We hebben een zorgvuldig retailbeleid en moedigen klanten aan onze producten in fysieke winkels te kopen. Naast de mogelijkheid om onze producten te ervaren, proberen we hiermee lokale ondernemers te steunen. Dit is ook de reden dat we onze producten niet aanbieden op platforms als Amazon, eBay en Bol.com. Omdat we niet kunnen garanderen dat de producten op zulke platforms originele Secrid producten zijn raden we af bij een van deze online partijen te bestellen. Vind een Secrid verkooppunt in de buurt om zeker te zijn van een authentiek Secrid product.

       

      Als je vragen, tips of feedback hebt over Secrid copycats, neem dan contact met ons op via brandprotection@secrid.com.

Neem contact op