Update coronavirus (COVID-19)

Visie op huidige situatie en toekomst

Het welzijn van mensen staat voor ons op de eerste plaats. Wij moeten er voor zorgen dat we gezond blijven en voorzichtig zijn. Onze 140 collega’s zijn vanuit huis digitaal in contact met elkaar, met onze 8.000 retailpartners en de Secrid community. Dit is onze kleine bijdrage aan de bestrijding van het coronavirus.

Deze situatie vraagt iedereen om onze bewegingen beperken tot het hoogst noodzakelijke. We leren van wat er in andere landen is gebeurd en hopen dat we het signaal serieus genoeg nemen.

In 2009 is Secrid gestart in het middelpunt van een zware recessie. In dat jaar hadden wij geen middelen om actie te ondernemen. Vandaag, ruim 10 jaar later, is de situatie anders en hoeven wij het roer niet rigoureus om te gooien. Wel moeten wij onze strategie aanscherpen, om hier samen sterker uit te komen. Wij voelen geen paniek maar vertrouwen.


"Een crisis is niet nieuw voor ons en we hebben een sterk team waar we dit mee aankunnen."


Niemand weet wat de toekomst zal brengen. Wel onderzoeken we verschillende scenario’s, waarmee we ons zo goed mogelijk voorbereiden. In de afgelopen jaren was onze groei buitengewoon, maar dit jaar bereiden wij ons voor op een forse krimp. Ondanks dit alles, zijn wij tegelijkertijd dankbaar voor de bezinning waar wij nu toe gedwongen worden. Niet continu doorhollen langs beurzen en snelle collectiewisselingen. Terug naar de kernvraag: wat heeft de wereld nodig?

Tijd voor bezinning

Doordat we ons nu minder verplaatsen, hebben we meer tijd om in contact te komen met onszelf en te voelen wat dingen met ons doen. We kunnen de tijd bewust gebruiken om anders te zijn. Onze aandacht en energie te richten op iets wat ons verder brengt, iets waardoor wij ons verder kunt ontwikkelen. Wij kunnen steeds opnieuw de afweging maken: het laatste nieuws lezen, of iets nieuws doen. Goed eten koken, voor elkaar zorgen of creativiteit als positieve kracht inzetten. Make small matter.


"Wat er gebeurt kunnen we niet veranderen, wel hoe we ermee omgaan."


Wij zijn in de bevoorrechte positie dat we ons deze ruimte tot reflectie kunnen permitteren. We zijn ons echter bewust van de heftige impact die het coronavirus heeft, zowel economisch als op persoonlijk vlak. In de komende periode zullen wij nauw contact onderhouden met onze partners en de Secrid community. Gezamenlijk zullen we op een positieve en constructieve manier deze crisis het hoofd te bieden.

We staan voor je klaar

De Secrid webshop is nog open en we zijn gedreven voor het leveren van de beste service. Houd er rekening mee dat retouren en reparaties wellicht iets langer kunnen duren in deze onzekere tijden.

Ons customer care team staat vanuit huis nog steeds voor je klaar. Voor alle vragen, opmerkingen of een babbeltje, kunnen ze bereikt worden via de telefoon +31(0)70 390 21 80 of mail info@secrid.com.

Samen staan we sterk.

Het Secrid team