B wat?! B Corp staat voor Benefit Corporations en is een wereldwijde beweging van bedrijven die behoren tot de beste presterende op het gebied van sociaal- en milieuverantwoord ondernemen. Dat klinkt goed toch? Dat dachten wij ook en daarom hebben wij ons tot doel gesteld om eind 2021 deel uit te maken van deze beweging en ons dus te certificeren. En nu, zijn we trots om te delen dat we B Corp zijn geworden.

Wat is een B Corp?

In het kort is een B Corp een bedrijf dat niet zoals de meeste bedrijven enkel streeft naar het maken van zoveel mogelijk winst ten koste van alles, maar streeft naar het maken van winst zonder dat dit negatieve gevolgen heeft op mens, dier en milieu. Zoals B Lab, de organisatie achter B Corps, het zelf omschrijft zijn B Corporations bedrijven die Business gebruiken als een ‘Force for Good’.

Waarom wil Secrid een B Corp zijn?

Wij geloven dat een merk pas echt succesvol kan zijn, wanneer zoveel mogelijk mensen onderdeel zijn van het succes. Een juiste balans tussen mens, dier en milieu is hierbij essentieel. Om deze reden hebben we in 2009, tegen de trend in, onze productieketen juist in Nederland opgezet. Samen met onze leveranciers en sociale werkbedrijven ontwikkelen en produceren we hoogwaardige producten op een schone, lokale en verantwoorde manier. Om te kunnen meten hoe succesvol wij echt zijn als merk hebben we besloten ons te certificeren.

Hoe word je B Corp?

Om B Corp gecertificeerd te worden, is het hebben van mooie babbels en intenties niet genoeg. Je bedrijf ondergaat een zeer uitgebreide assessment waarbij je, in samenwerking met het B Corp Assessment Team, jouw bedrijf nauwkeurig doorlicht op vijf vlakken:

Bestuur

Gemeenschap

Klanten

Medewerkers

Milieu

Alles wat je in deze assessment invult moet onderbouwd worden met harde cijfers, zodat je kan aantonen dat je het ook echt doet. Wanneer je uiteindelijk genoeg punten hebt gescoord in de B Corp Assessment zullen deze resultaten worden gepubliceerd, zodat iedereen kan zien hoe goed bedrijven scoren op de hierboven genoemde vijf thema’s. Tot slot zal iedere B Corp elke 3 jaar opnieuw het assessment doorlopen om ervoor te zorgen dat er constant wordt gewerkt aan verbeteringen.